2016-01-05

Matt Haig ,,Radliai''

Anotacija
Romane „Radliai“ pasakojama apie mažame miestelyje įsikūrusius Radlius, kurie atrodo kaip bet kuri kita kaimynystėje gyvenanti šeima. Tėvas gydytojas nuolat dirba viršvalandžius, motina – mažakalbė namų šeimininkė. Iš išbyškusio alergiško sūnaus Rovano tyčiojasi mokykloje, o anemija serganti dukra Klara ryžtasi tapti vegane. Tačiau netyčia paaiškėja, kokią paslaptį tėvai slepia, ir šeimos gyvenimas pasikeičia neatpažįstamai.
Ši knyga pasakoja apie tai, ką tėvai gali padaryti dėl vaikų, net jei reikia paaukoti savo asmenybę ir polinkius. Ji kelia klausimus, kaip mes augame ir kas mus augina, ką mes gauname ir ką prarandame. Knyga įdomi bei suprantama tiek paaugliams, tiek tėvams.

Vampyrų abstinentų Radlių šeima atsikrausčiusi į mažą miestelį iš pirmo žvilgsnio neišsiskiria iš daugybės britų šeimų. Lyginant su kitais miestelio gyventojais jie gal tik labiau uždaresni, gal labiau stengiasi likti šešėlyje.
 Tėvas Radlis dirba miestelyje, mama prižiūri šeimos židinį, o paaugliai vaikai lanko mokyklą. tačiau viduje iš jų kiekvienas kovoja su savais demonais. Tėvas - kiekvieną minutę kovoja su kraujo troškimu ir ilgesiu ankstesnio gyvenimo, motina bando užmiršti seną ir vienintelę savo tikrąją meilę. Vyresnioji Klara nuolat jaučiasi blogai, o jaunėlis Rovanas nelaimingas, nes nepritampampa prie klasės draugų. Tačiau viskas apsivečia, kai į pagalbą atskuba nemėgstamas dėdė Vilis Radlis. Tada šeimos ilgai savyje laikytos baimės ir slepiami troškimai dar labiau išryškėja, o ir aplinkiniam pradeda pasirodyti keistai ir įtariai šalia įsikūrusi Radlių šeimyna. Prasideda nuožmi kova kiekvieno jų viduje su savimi, bei noras kovoti už savo ir savo šeimos laimę.
 Lengva, bet greitai susiskaitanti knyga, kurią skaityti pakankamai įdomu. Bet kadangi ji skiriama jaunesnio amžiaus skaitytojui, tai perskaičius ilgam išliekančio įspūdžio tikrai nepalieka. 
Nors nereikia būti vampyru, pas kiekvieną iš mūsų taip pat kasdien vyksta kova su savo priklausomybėmis ir silpnybėmis. bei su išoriniu pasauliu dėl savo ir savo šeimos laimės ir gerovės.
 Vertinimas  3/3 
Niekada neatsipalaiduokite. Mūsų instinktai - tai nuolat mumyse glūdintis priešas, tykantis progos užpulti. Kai linkstate į pagundą, atminkite, kad lengviau žengti pirmyn nei atgal. Svarbiausia - nežengti niekur.

Jie (Žmonės) reikalauja, kad žmonės liktų tokie, kokie yra, kad stovėtų toje pačioje vietoje, kaip prieš dešimtmetį, kai susipažino. Žinoma, tikrovėje santykiai tarp žmonių yra neamžini, o laikini ir nenuspėjami, kaip saulės užtemimai ar debesys, susiduriantys danguje. jie egzistuoja nuolat kintančioje visatoje, pilnoje judančių objektų.

 








Komentarų nėra :