2016-12-06

Liza Gardner ,,Kita dukra''

Netikėtai pasirodęs vieną vakarą paslaptingas žurnalistas Melanės gyvenimą apverčia aukštyn kojomis. Jis teigia, turintis informacijos susijusios su jos  biologiniais tėvais. Mergina netik sužino, kad yra biologinė dukra prieš daugiau nei dvidešimt metų mirties bausme nuteisto vaikų žudiko, bet ir tai, kad jos įtėviai slepia baisias praeities paslaptis.
Melanė žūtbūt stengiasi išsiaiškinti kas iš tikrųjų nutiko prieš daugelį metų, o kažkas iš praeities pradeda graužti ir taip vos besilaikančią, iš išorės atrodančią tvirtai Jos šeimą, palikdamas paslaptingas užuominas susijusias su praeitimi ir laiškeliu  „Gauni tai, ko esi nusipelnęs“.
Veiksmas pradeda suktis labai greitai -  Melanė su simpatišku FTB agentu bando įminti įtėvių slepiamas praeities paslaptis. O šie pajutę grėsmę panikuoja, kad pradeda kilti prieš daugelį metų praeities dulkėm užkloti  įvykiai.
Visos šeimos baimė dėl praeities dar labiau įtraukia skaityti, o autorė tarsi mėgaudamasi, nieko konkretaus nepasako. Tad bėgi per puslapius tarsi Melanė ir spėlioji kas tada nutiko tai mažai mergaitei ir kas dėl to kaltas?
Knyga labai įtraukianti, netrukus visi tampa įtariamieji besistengiantys nuslėpti, kas gi įvyko prieš tas dvi dešimtis metų, puslapiai tirpte tirpsta ir kaip visada viskas išaiškėja tik knygos pabaigoje. Antroji mano perskaityta Gardner knyga, kurioje randu šiek tiek panašumų su ankščiau perskaityta  ,,Peržengti ribą'' . Knyga tikrai patiko ir turėjo visko ko man reikia iš gero detektyvo.
Mano vertinimas 3/3

Anotacija
Prieš dvidešimt metų Melanė Stouks buvo palikta vienoje Bostono ligoninėje, vėliau ją įsivaikino jauna pasiturinti pora. Apdovanota mylinčiais tėvais, ją dievinančiu broliu ir lepinančiu dėde, Melanė manėsi esanti laiminga. Iki šio vakaro.

Šįvakar netikėtai pasirodys praeityje buvęs populiarus žurnalistas, besidomintis Melanės praeitimi. Šįvakar bus gautas pirmasis laiškelis, perspėjantis: „Gauni tai, ko esi nusipelnęs.“ Ir šįvakar jauna moteris pirmą kartą išvys kraupią savo praeities viziją.

Melanė neprisimena savo gyvenimo iki įvaikinimo. Dabar kažkas nori jai jį priminti, net jeigu teks prikelti niūriausią Stouksų šeimos košmarą: jų pirmosios dukters nužudymą Teksase. Kol Melanė, ieškodama savo tikrosios tapatybės, tikrina informaciją ir vaikosi šešėlių, du, atrodytų, nesusiję įvykiai iš jos praeities susilies į vieną, atskleisdami pavojingą tiesą.

Komentarų nėra :