2018-08-16

„Valdas Ivanauskas. Žaidimas gyvenimu“

Tuo metu kai Valdas Ivanauskas išgyveno savo šlovės ir aukso amžių aš dar buvau labai maža. Pavardė lyg ir buvo girdėta kažkur per sporto žinias, bet tik tiek. Tačiau likimas lėmė man kažkada gyventi valdo Ivanausko tėvo kaiminystėje ir kartais su juo pabendrauti. Apie Valdą niekada nekalbėjom, žinojau, tik, kad jis kažkada buvęs garsus futbolininkas... 
Istorija prasideda, kai Valdas pirmuosius žingsnius žengia futbolo stadione, o baigiasi jau brandžiame amžiuje, užimant trenerio postą.
Valdas Ivanauskas įdomi neeilinė asmenybė. Knygoje visas dėmesys skiriamas jo sportinei karjerai. Išsamiai aprašomi jo laimėjimai ir pralaimėjimai, emocinė būsena. jaunystės šėlionės ir nesibaigiantys vakarėliai. Taip pat atskleidžiama koks vingiuotas kelias buvo to laikmečio profesionalių sportininkų. Kaip sunkiai jie turėjo skintis kelią į pripažinimą ir karjeros galimybes gyvendami SSSRS. 
Asmeninio gyvenimo detalių knygoje beveik nėra, tik užsimenama apie kaip kuriuos reikšmingus įvykius.
Svarbiausia žinia, kurią autorius siunčia skaitytojams ta, kad gyvenimas labai greitai prabėga... Ir neverta jo švaistyti nesvarbiems dalykams.
Valdo gyvenimo istorija spalvinga, įdomi, neeilinė ir verta knygos. Bet ar rašytojas, kuris užrašė Valdo pasakojimus vertas rašyti šią knygą - labai abejoju. Daug šokinėjančių minčių, kai kas užgriebta kai kas prašokta...  Apie legendas turi rašyti patys geriausi...
Tad dėl pačio pasakojimo pateikimo vertinimas 3/5.

Anotacija


Vieno geriausio Lietuvos futbolininko Valdo Ivanausko biografinė knyga „Valdas Ivanauskas. Žaidimas gyvenimu“ atskleidžia talentingiausio šalies futbolininko gyvenimo laimėjus bei nuopolius.
Iš vargingo Kauno miesto rajono kilęs sportininkas net nelankė sporto mokyklos, tačiau sugebėjo įsitvirtinti buvusios SSRS valstybės futbolo olimpe, o vėliau tapti geriausiu Lietuvos futbolininku. Charizmatiškas žaidėjas garsėjo ne tik puikiu žaidimu, bet ir pašėlusiu gyvenimo būdu.
Tai pamokanti gyvenimo istorija apie Lietuvos sportininką, kuriam viena geriausių planetoje Vokietijos futbolo lyga galėjo būti tik tarpinė stotelė į pasaulinę šlovę.

Komentarų nėra :