2018-08-14

Lucinda Riley ,,Perlų sesuo. Kelės istorija'' (ciklo „Septynios seserys“ 4-oji knyga)

Trečiojoje dalyje, seseriai Star pasakojant savo istoriją, apie Kelę susidariau nuomonę - kad ji visiška priešingybė švelniąjai Star.  Maniau, kad ji grubi, kieta, kiek storžieviška be skrupulų ir karinga sesuo, kuri ne tik kalba, bet ir kovoja ne tik už save, bet ir už aplinkinius.
Keli kiek vieniša ir po savo kietos merginos kauke slepia, kaip ir visi žmonės, savo baimes ir kompleksus.
Knygoje Kelės istorija galutinai neišbaigta, dar liko daug neatsakytų klausimų.
Knyga labai patiko ne tik dėl Kėlės šeimos paieškų, kurios ją atvedė į nuostabaus grožio ir kontrastų kupiną Australiją.
Labai įtraukianti Kelės proprosenelės Kitės gyvenimo ir meilės istorija. Kitei netyčia patekus į Australiją, prasideda jos nepaprasta meilės, draugystės, netekčių, tikros draugystės ir praradimų kupinas gyvenimas tolimoje Aborigenų žemėje.
Skaitant Kitės istoriją vis susimąstydavau, kodėl kartais mes ne vietoje ir nelaiku tampame per daug išdidūs ir vietoj laimės pasirenkame kentėti. O kančia trunka taip ilgai, kad laiko džiaugsmui lieka labai ne daug. Kai dėl savigarbos arba kitų žmonių nuomonės pasirenkimai tampa klaidingi ir jie sugriauna ne tik mūsų pačių, bet ir aplinkinių gyvenimus. 
Vertinimas 5/5
Anotacija 
Kelė, ketvirtoji sesuo, visuomet jautėsi vieniša. Po tėvo, įvaikinusio šešias mergaites iš viso pasaulio ir pavadinusio Plejadžių žvaigždžių vardais, mirties ji ima ieškoti tikrųjų savo šaknų. Trečioji ir artimiausioji sesuo Star jau surado savo kelią – ir nutolo nuo Kelės. Metusi meno koledžą ir pasijutusi atstumta Star, Kelė teturi vienintelę užuominą – tėvo jai paliktą fotografiją iš Australijos ir nuorodą į škotę Kitę Merser, ten nuvykusią prieš šimtą metų. Ir Kelė leidžiasi į kelionę: iš pradžių į Tailandą, kur sutinka Asą – vyriškį, tokį pat vienišą kaip ir ji. Ir taip pat besinešiojantį kažkokią paslaptį...

O prieš šimtą metų Kitė, pastoriaus dukra iš Edinburgo, iškeliavo į Australiją kaip turtingos damos kompanionė. Ji nė nenumanė, kad Adelaidėje jos likimas susipins su perlų žvejybos verslą valdančia Makrombių šeima: broliai dvyniai, identiškos išvaizdos, bet tokie skirtingi, vienu metu pamilo Kitę. Turtų paveldėtojas rimtasis Andrus ir valiūkiškasis Dramondas pasiūlė jai ranką ir širdį, ir Kitės pasirinkimas nulėmė visą jos tolesnį likimą.

Australijoje Kelė ima ieškoti savo praeities. Jos širdis virpa matant raudoną dykumos smėlį ir girdint aborigenų legendas apie Septynias žvaigždes – Septynias Seseris. Čia jos namai, čia ji pasineria į magišką aborigenų meną, rodantį jai kelią į jos pačios kilmės istoriją...
Ketvirtoji sesuo surado savo šaknis. Istorija tęsiasi.

Komentarų nėra :