2017-03-03

Daniela Sacerdoti ,,Saugok mane''

Knygoje pasakojama istorija jau perskaityta daugybėje knygų ir pamatyta daugelyje filmų. Vos atsivertusi ir pradėjusi skaityti jau žinojau kaip viskas bus ir kuo viskas baigsis.
Jauna moteris  po keleto nesėkmingų bandymų išnešioti kūdikį visiškai palaužta. Nuolatinė savigrauža baigia išardyti Jos šeimyninį gyvenimą. Ji skęsta ašarose, o vyras ieško paguodos kitų moterų draugijoje.
Bėgdama nuo pasaulio ir savęs ji nusprendžia laikinai pagyventi ir išsilaižyti sielos žaizdas mažame miestelyje, kuriame prabėgo jos vaikystė. Čia dabar gyvena tik jos teta.
Apsigyvenusi tetos namuose moteris dirba įvairius namų ruošos darbus, bei gaivina sąntykius su vietiniais gyventojais - kažkada buvusiais jos vaikystės draugais.
Kaip tyčia miestelyje gyvena jos vaikystės meilė. Jis vienišas tėvas auginantis dukrą. Ar dar kažką reikia pasakoti?
Knyga nors ir lengva bei romantinė, tačiau skaitėsi visai gerai. Tik kiek nerealus tas sielos pasakojimas iš anapusinio pasaulio. Buvo galima apsieiti manau ir be to fantastikos elemento.
Skaitytojas nieko naujo tokioje knygoje neras, bet po darbų kam norisi lengvos istorijos vakarui - tai pats tas....
Tačiau mūsų prarastasis ir yra tas, kurį buvo lemta mylėti, ir tada visą likusį gyvenimą mėginame susitaikyti, prisiderinti, šiaip taip verstis. Stengiamės apsimesti, kad draugystė, partnerystė, aistra, vaikai, darbas - bet kas - gali pakeisti vienintelę gyvenimo meilę. iš tikrųjų tai nepavyksta - nevisiškai, bet ir toks gyvenimas kartais gali būti laimingas.
Mano vertinimas 3/5
Anotacija
Romanas „Saugok mane“  – tikra Danielos Sacerdoti magija. Talentingai parašytas ir nepaprastai intriguojantis romanas, šeimos praradimo, besąlygiškos meilės ir vienos moters istorija. O nuostabi Škotijos gamta ir paslaptinga globėja iš anapus pasakojimui suteikia tik dar daugiau lyriškumo ir dramatizmo.
Nuo pirmų eilučių skaitytojas įtraukiamas į personažų gyvenimo verpetą. Autorė kuria labai ryškius charakterius, kuriems būdingas savitas mąstymas, požiūris ir išgyvenimai.
„Saugok mane“ – skaudus ir romantiškas pasakojimas, kartais persismelkiantis liūdesiu, bet kupinas žavesio, besąlygiškos meilės ir galiausiai išlaisvinančios vilties. Čia yra visko, ko reikia įstabiam kūriniui: meilės, liūdesio, skausmo, savito humoro ir, žinoma, laiminga pabaiga.
Ši knyga apie tai, kaip skausminga patirtis gali trukdyti gyventi toliau ir priimti naujus iššūkius. Įsikibę į patirtus skaudulius, liekame įstrigę baimėse ir neleidžiame sau tęsti gyvenimo kelionės. Moko priimti praeitį, kad galėtum žengti į ateitį.
D. Sacerdoti rašymo stilius dinamiškas ir patrauklus. Kiekvienas parinktas simbolis čia puikiai atspindi situacijas ir charakterius, o svarbiausia — nepalieka abejingo skaitytojo.

Komentarų nėra :