2015-07-16

Sebastian Fitzek ,,Terapija''

Istorija pasakojama buvusio psichiatro, o dabar paciento Lorenco lūpomis. Lorencas savo istoriją pasakoja prirakintas prie ligoninės lovos psichiatrijos skyriuje vieninteliam klausytojui ir savo gydytojui.
Jo istorija prasideda taippat prie gydytojo kabineto. Ligoninės jam ne naujiena, nes kuris laikas po daktarų kabinetus jis blaškosi vedinas mažamete dukra, kuri silpsta akyse, o niekas taip ir nesugeba nustatyti kuo ji serga...
Pas alergologą vizitas buvo paskutinis, nes mergaitė prapuolė čia pat - daktaro kabinete.
Dukrai  dingus ligoninėje, o jos tėvui - Lorencui reikalaujant pasakyti kur dukra, daktaras labai nustemba ir nesupranta apie ką eina kalba, va tada pasidarė aišku, jog kaškuriam iš jų trūksta ,,vieno varštelio'', kad čia kažkas negerai.
Mergina dingsta o tėvas išvyksta į salą ,,reabilitacijai''. Čia atsiranda paslaptinga šizofrenija serganti moteris, kuri prašo Jo, kaip gydytojo pagalbos. Ji sakosi  neturinti  ramybės ir yra persekiojama mergaitės, kurios gyvenimo istorija labai panaši į Lorenco prieš kelerius metus dingusios dukters.
Gydytojas nekantrauja išsiaiškinti moters vaizduotėje gyvenančios merginos istoriją todėl užmezga ryšį su paslaptinga paciente.
Siužetas tikrai manęs nenustebino, nes nuo pirmųjų puslapių jau buvo aišku, kad kažkas čia negerai. o dar pats istorijos pasakotojas gulintis psichūškėj prirakintas prie lovos.
Knyga nors vos 200 puslapių, bet kiek ištempta, o diealogai tokie sausi. Nebuvo didelio įtraukimo, tačiau knygos puslapiais vedė noras sužinoti ar tikrai viskas taip bus kaip ir galvoju.

Pabaiga kažkiek netikėta, bet labai nenustebino.

Mano vertinimas 2 (5-super; 4-gera; 3-visai nieko; 2-nieko gero ; 1-nepatiko).

Anotacija
Dvylikametė Josi serga mįslinga liga. Mergaitės tėvas, garsus psichiatras Viktoras Larencas, ieško gydytojo, kuris galėtų padėti mylimai dukrelei. Vieną dieną Josi dingsta daktaro Grolkės klinikoje, kol tėtis laukia vestibiulyje. Tačiau ir registratorė, ir pats daktaras teigia mergaitės nematę...
Po ketverių metų palūžęs tėvas apsigyvena atokiame vasarnamyje. Čia jį aplanko žavi nepažįstama moteris, kurią kankina haliucinacijos – ji be perstojo regi mažą mergaitę Šarlotę. O šios gyvenimas taip primena Josi...  Viktoras su nepažįstamąja pradeda psichoterapijos seansus. Jie pamažu virsta dramatišku tardymu...

Komentarų nėra :