2015-12-29

Isabel Allende Nuotykių trilogija paaugliams

Pamačiusi šįą trilogiją bibliotekoje labai nustebau, nes nežinojau, kad Allende yra parašiusi kažką vaikams. Todėl nedvejodama paėmiau šias knygas, nes labai smalsu sužinoti kokiomis istorijomis garsi autorė žavi vaikus ir paauglius.
,,Žvėrelių miestas'' pagrindinis veikėjas Aleksandras dėl šeimyninių aplinkybių priverstas vykti pas senelę laikinai pagyventi. Tačiau jo senelė - Keitė - tai pašėlusi moteris, kuri laužo visus stereotipus apie seneles. Keitei  didžiausias įžeidmas kreipinys - ,,senele'', o nuolatiniai palydovai cigaretės ir šlakelis alkoholio nuotaikai pakelti. Nepaisant visų keistų senelės įpročių, visų keisčiausias Jos darbas - ,,Nacional geogtaphic'' reporterė. Vos atvykęs Aleksandras sužino, kad netrukus senelė su savo komanda leidžiasi rengti reportažo į Amazonės džiungles kur tyko daugybė pavojų.
Į ekspediciją vyksta ir Nadia - panašaus amžiaus mergina, kuriai tokios ekspedicijos ne naujiena, nes tėtis dažnai su ja vyksta į ,,paaulio kraštą''. Netrukus jaunuoliai artimai susidraugauja ir prasideda jų nuotykiai džiunglėse. 
Čia jie atranda neregėtas savo galias, susipažysta su paslaptinga indėnų gentimi, patiria daug pavojų ir padaro daug gerų darbų... 

Knyga visai nieko, kai kur nuobodoka, nuotykių galėjo būti ir daugiau. Pagrindinė knygos gija jaunuolių nuotykiai, o visi kiti tiek ekspedicijos dalyviai, tiek senelė minimi tik epizodiškai.  

,,Auksinio drakono karalystė''  Aleksandrui gryžus į šeimą po visų nuotykių išgyventų Amazonėje dienos slenka labai nobuodžiai, džiugina vaikiną tik mamos gėrėjanti sveikata ir laiškai gaunami nuo Nadios.
Tačiau netikėtas senelės skambutis ir kvietimas į Himalajuose įsikūrusią Auksinio drakono karalystę viską vėl apverčia aukštyn kojomis.
Oro uoste jaunuolio laukia maloni staigmena - bendražygė Nadia.  Ir vėl jaunuolių laukia kupina nuotykių kelionė.
Šioje dalyje nuotykių jau ne tiek daug, todėl jei ne aprašymas apie karalystę, jos žmones ir kokiu keliu turi eiti ir ko išmokti būsimas karalius  ji būtų dar nuobodesnė.

,,Pigmėjų giria''- Paskutinė ir pati nuobodžiausia trilogijos dalis. Visa laimė, kad knyga tik 200 psl. skaičiau tik todėl, kad norėjosi trilogiją ,,išbaigti'' iki galo. Šį kartą ankstesnėse knygose jau pažįstama ekspedicija atsiduria Afrikos Pigmėjų girioje, kur jų tyko nauji įšūkiai ir pavojai. Bet jaunieji herojai jau visko matę ir jiems jokie pavojai nebaisūs. Tiesa šioje knygoje Aleksandras jau 18 metų jaunuolis, o Nadia, betampanti gražia moterimi. Nieko įspūdingo šioje knygoje neradau, nors gal nebuvo reikalo ir kažko ieškoti - juk tai knyga vaikams.
Mano vertinimas 2 (5-super; 4-gera; 3-visai nieko; 2-nieko gero ; 1-nepatiko).

Komentarų nėra :