2016-01-13

Jo Nesbo ,,Kraujas ant sniego''

Pačio mėgiamiausio detektyvų autoriaus skaitau visas knygas, kurias tik randu. gaila, kad jau beveik visos perskaitytos, liko tik dvi... Keista, bet savo blog'e neesu aprašiusi nė vienos Nesbo knygos, gal dėl to, kad jos tobulos, turi viską ko reikia geram detektyvui ir nėr čia ką daug rašyti. O Hario Hūlės serijos knygos yra ne tik puikūs detektyvai, bet turi ir su niekuo nesupainiojamą pagrindinį visų mįslių tyrėją - Harį, kurio charakteris, ydos ir silpnybės ir meilės, knygai priduoda labai daug žavesio...
Bet ši knyga ne apie Harį. Tai trumputė knyga apie samdomo žudikoUlavo vidinį pasaulį. Ulavas - negailestingas savo srities profesionalas, tačiau giliai širdyje - jis sužalotos jautrios ir romantiškos sielos žmogus. Jis šaltakraujiškai gali užversti už pinigus žmogų, o tuos pinigus nedrebančia ranka atiduoti be vyro likusiai našlei.
Štai toks šios knygos pagrindinis antiherojus - Ulavas. Tačiau knyga ne apie apmąstymus, tai greitai besivystančio veiksmo knyga ir kažkiek juokingos link niekur nevedančios meilės istorija. Šiaip prastesnė už visas skaitytas Hario Hūlės serijos knygas ir ,,Galvų medžiotojus''. Bet jei jau esi Nesbo gerbėjas, kaip aš, tai reikia paskaityti viską... Esu perskaičiusi, net vaikišką trilogiją apie Pirstukonautus :))).
Vertinimas 3/3

Anotacija
Ulavo meilė gali būti tokia pat stipri, kaip ir gebėjimas žudyti. Vis dėlto jis visada vienišas, nes jo profesija – baudėjas. Kai gyvenimui užsidirbi bausdamas, sunku su kuo nors užmegzti artimą ryšį. Tačiau, regis, pagaliau jis sutiko savo svajonių moterį. Tik yra dvi problemos: ji – jo boso žmona, o Ulavą ką tik nusamdė ją nužudyti.

Naujausias pasauliniu mastu pripažinto Hario Hūlės knygų ciklo autoriaus Jo Nesbø darbas – greito veiksmo, glaustas ir lyriškai tamsus trileris, kurio centre – rankas susitepęs, bet nuoširdus antiherojus, samdomas žudikas, ramiai besileidžiantis į meditacinius apmąstymus apie meilę ir mirtį.

Komentarų nėra :