2016-09-22

Lisa Jackson ,,Tą naktį''

Knyga prasideda rafinuota žmogžudyste. Žudikė - paslaptinga moteris save vadinanti deivės Atropės vardu. Graikų mitologijoje Atropė – gyvenimo gijos nutraukėja, viena iš trijų likimo deivių moirų. Ji parenka mirties pobūdį. Kai ji nukerpa giją su „bjauriomis žirklėmis“, kažkas žemėje miršta. Ši Atropė kėsinasi į įtakingą turtingą ir gandais apipintą Montgomerių giminę.
Policijai pradėjus gilintis į nužudymo aplinkybes nužudytojo buvusi žmona Ketlina tampa pagrindine įtariamąja.  O ir pati Ketlina nuo vaikystės kamuojama  psichikos sutrikimų visiškai neprisimenanti vakaro kai buvo nužudytas jos buvęs vyras. Ji prisimena tik rytą, kai nubudusi savo kambary išvydo aptaškytą krauju, o riešus perpjautus. Netikėtai atsiradęs naujas psichologas bando aiškintis Ketlinos praeitį, o Montgomerių giminėje prasideda netikėtos mirtys.
Detektyvas skaitėsi ilgokai, kai kur erzino per daug smulkmeniški antraeilių dalykų aprašymai. Nervino kai artėjant link pabaigos kai veiksmas pradėjo suktis visu pajėgumu ir nekantravau sužinoti kaip ten einasi Ketlinai, autorė tarsi specialiai, įterpė buvusios psichologės smulkmenišką kuprinės aprašymą.
Knygoje iki pat pabaigos neaišku dėl kokio tikslo tiek žudoma žmonių, o ir baigus skaityti sunku suprasti kam reikėjo žudyti ir taip silpnos sveikatos Ketlinos mamą. taip pat labai netikėta ir žudikė. iš pirmųjų knygos puslapių tampa aišku, kad žudo moteris, ir kad ją aukos labai gerai pažįsta. Skaitant įtarimai dėl žudikės tapatybės pasikeitė, bent jau man, kelis kartus. Įtarinėjau bent kelias ryškesnes šio kūrinio moteris, bet deja... neatspėjau. Pabaiga buvo labai netikėta, tai pliusas šiai knygai, bet minusas, kad sunkiai realiai įsivaizduoju, kad tiek metų viskas tęsėsi ir tiek žmonių Atropė nukirpo gyvybės gijas.
Vertinimas 2/3

Anotacija
Įtakingą ir turtingą Montgomerių giminę jau daugybę metų persekioja skandalai, tragedijos, gaubia tamsios paslaptys. Vieną naktį jos prisiveja ir Ketliną Montgomeri – išgąsdinta sapno košmaro, moteris nubunda krauju suteptuose pataluose, o netrukus pasibeldusi policija praneša apie vyro, su kuriuo Ketlina skyrėsi ir jau kurį laiką gyveno atskirai, mirtį. Ketlina tampa pagrindine įtariamąja, bet ji... neprisimena nieko, kas įvyko tą lemtingą naktį. Negana to, netrukus vienas po kito į mirtiną pavojų pakliūva ir kiti Ketlinos šeimos nariai, o įkalčiai ir vėl veda pas Ketliną, vis labiau kenčiančią dėl atminties spragų. Kas ir kodėl nusitaikė į Montgomerių giminę? Kam naudinga dėl visų išpuolių kaltinti Ketliną? O gal nieko neprisimenanti moteris ir yra tikroji nusikaltėlė? Ką iš tikrųjų blokuoja jos atmintis? Ketlina ryžtasi kreiptis pagalbos į naująjį miestelio psichoterapeutą Adamą Hantą, bet šis, regis, ir pats slepia didelę paslaptį...
Įtampa auga, o viską išsiaiškinti pasiryžusi Ketlina, padedama paslaptingojo Adamo, iš atminties ištraukia vis daugiau nerimą keliančių nuoplaišų ir... vis stipriau prisiriša prie pagalbininko. Ar spės moteris išsiaiškinti tiesą ir sustabdyti žudiką, nusitaikiusį į  Montgomerius, o galbūt ir  jos pačios gyvybę?

Komentarų nėra :