2015-09-08

Santa Montefiore ,,Sodininkas iš Prancūzijos''

Senokai buvau skaičiusi meilės istoriją - kažkaip nežavi jos manęs, bet šiai knygai skirto laiko tikrai nebuvo gaila. 
Visos geros meilės istorijos, deja yra nelaimingos meilės istorijos.
 ,,Sodininkas iš Prancūzijos'' taip pat ne išimtis.
Tokias nelaimingas istorijas skaitydama dažnai pykstu ir keikiu personažus. Neretai tai būna moterys, kurios nesugeba ar nesiryžta dėl meilės visiškai pakeisti savo gyvenimo ir pradėti viską iš pradžių. O gal paprasčiausiai moterys yra atsargesnės, bijo rizikuoti dėl aistros naujajai meilei. Sunku ,,išeiti iš komforto zonos'', nes baugina nežinia, juk nepasisekus naujiems santykiams prarandama tikrai viskas... 
Tada prasideda ,,derinimas'' noro būti laimingai ir šeimos išsaugojimo... Kur antros pusės ir vaikų pašonėje galima džiaugtis trumpomis laimės valandėlėmis su meilužiais ir neprarasti šeimos, bei nuo jų pastojus  ,,užkrauti'' raguotiems savo vyrams dar ir svetimus vaikus auginti... Tačiau pati nelaimingiausia neretai lieka pati kaltininkė. 
,,Sodininkas iš Prancūzijos'' knygoje pasakojama dviejų šeimų gyvenimai. Dvi istorijas jungia didžiulis namas su dar didesniu sodu ir svarbiausia ašimi - sodininku iš Prancūzijos.
Antroji istorija nutikusi praeityje daug reikšmingesnė, nei dabartiniu metu vykstantys įvykiai, tačiau be jų irgi nebūtų praeities. Šeimos gyvenančios name kiek panašios, bet sunku pasakyti, kurios iš jų gyvenimas susiklostė laimingiau... nors gal abiejų laimingai savaip... Knygoje ne ką mažesnis dėmesys už meilės temą skiriamas ir neištikimybei, skirtingam jos suvokimui, bei ,,gyvenimui po to'', tarpusavio santykiams, pasiaukojimui dėl šeimos. 
Nuostabi šiek tiek liūdna istorija. 
Mano vertinimas 4 (5-super; 4-gera; 3-visai nieko; 2-nieko gero ; 1-nepatiko).

Anotacija
Miranda su Deividu palieka Londoną ir su vaikais atsikrausto gyventi į kaimą – senovišką dvarą, apsuptą kadaise buvusio puikaus sodo. Nors ir netroškusi kaimo idilės, Miranda tikisi čia įgyvendinti seną svajonę – parašyti romaną, o Deividas – savaitgaliais pailsėti nuo miesto šurmulio.
Tačiau viskas klostosi visai kitaip, nei jie tikėjosi. Ištrūkę iš miesto sumaišties Miranda su Deividu patenka ne į idilę, o į akistatą su savimi ir nutylėtomis nuoskaudomis, neišsakytu nepasitenkinimu ir abejonėmis. Šeimą ištinka krizė. Deividas vis mažiau prabūna namie, vaikai žaidžia kas sau, o nuobodžiaujanti Miranda pasijunta beviltiškai vieniša...
Ir tuomet į duris pasibeldžia paslaptingas žavus nepažįstamasis...
Paaiškėja, kad tai prancūzas sodininkas, puoselėjęs dvaro sodą, kai jame gyveno ankstesnieji šeimininkai. Kaip ir sodas, svečias turi didelę paslaptį...
Paslaptingasis sodininkas pasisiūlo kurį laiką pagyventi dvare ir atgaivinti apleistą sodą. Tačiau galbūt šiam gamtos slėpinius pažįstančiam žmogui pavyks kur kas daugiau ir jis pagydys ne tik sodą, bet ir Mirandos bei Deivido sielas?

Kupina išminties ir stipriai sujaudinanti knyga. Šiuolaikinė istorija, papasakota su senamadišku jausmingumu, teigianti šeimos vertę ir visa įveikiančią meilės galią.

Komentarų nėra :