2015-09-09

Alessandro Baricco ,,Jūra vandenynas''

Niekaip neperprantu šio rašytojo. Nors jo knygos vertinamos kritikų, liaupsinamos skaitytojų ir traukiamos į visokius aukso fondus, kažkaip man įspūdžio didelio nepalieka. Gal per greitai skaitau, o skaitydama per mažai mėgaujuosi knyga.
Knygoje kelios visiškai skirtingų žmonių istorijos, kurias į vieną jungia bendra ir pagrindinė tema - jūra.
Ji tarsi žmogus - visokia... kaip ir žmonių likimai... Ir iš tikrųjų skaitant tarsi jauti jūrą, jos emocijas, charakterį... o žmonių likimai tarsi antrame plane... kartais aprašomi sunkiai suprantami ir padriki, kartais nuosekliau, kaip ir pati jūra ar gyvenimas.
Neesu tikra, kad šią knygą aš iki galo supratau...

Mano vertinimas 2/5

Anotacija
“Almajerio” užeiga. Priešais ją plyti jūra. Amžina  jūra – audrojanti, gydanti, žudanti. Pasakojanti istorijas. Dailininkas, sūriu jūros vandeniu tapantis baltas drobes. Įsimylėjęs mokslininkas, niekaip negalintis užbaigti ribų enciklopedijos. Nuostabaus grožio moteris, serganti neištikimybe. Tėvas Pliušas su savo maldomis. Elievina, trapi mergaitė, vieną  naktį be jokios baimės tampanti moterimi, ir vyras, perplaukęs visus vandenynus, kurio akys lyg medžioklėn išėjusio žvėries... Šis romanas – meilės ir keršto, vienatvės ir vilties istorijos. Šimtai būdų gyventi ir mirti. Klausydamasis tų istorijų, nuolat girdi jūros ošimą.

Komentarų nėra :