2018-05-04

Emmanuel Carrere ,,Sniego mokykla''

Trumpa istorija, kurioje tiek daug... minčių, baimių, kompleksų, gėdos, nuojautos, noro būti kažkuo kitu. Ir visa tai mažo vaiko galvoje.
Jis - Nikola - mažas berniukas, kuris turės praleisti keletą savaičių sniego mokykloje, atskirtas nuo tėvų, savo aplinkos. vaiką baugina ne tik nauji draugai ir pamiršti mašinoje asmeniniai daiktai. Labiausiai jis bijo būti pažemintas bendraamžių ir apsišlapinti naktį.
Tačiau suaugę pasirodo baisesni už vaikus.
Slogi nuotaika piešiama ne tik niūriu gamtos peizažu, bet atmosfera pilna įtampos ir visur aplink. Tie keisti naktiniai reikalai, ilgas laukimas, kada tėvas atveš paliktus daiktus ir keista bendraamžio mirtis.
Lengvai perskaityta knyga nebuvo labai lengva ir paliko dvejopus jausmus. Pradžia ir veiksmas kiek sulėtintas - įtampa kyla, o tu vis lauki, kuo čia baigsis visa ši keista istorija. O pabaigos lyg ir pritrūko. nelabai supratau kodėl taip nutiko ir kas buvo po to.
Vertinimas 2/5
Anotacija
Šią knygą autorius parašė per tris žiemos mėnesius, vienut vienas savo draugo name Bretanėje, tačiau prisipažįsta brandinęs ją ilgus aštuonerius metus. Knyga apdovanota Fémine premija, o Claude Miller filmas pagal ją – Kanų festivalio žiuri prizu.
Nikola pamiršta kelioninį krepšį… Taip prasideda be galo švelni ir be galo žiauri istorija. Istorija, apipinta nerimo, grėsmės, keistų ženklų ir subtilių nuojautų tinklu. Idealus siaubas. Nuostabi istorija, besitęsianti ir užvertus knygą. Nikola nutils. Tačiau jūs girdėsite tik jį.
Tai knyga, pranokstanti savo paslaptį.

Komentarų nėra :