2018-05-09

Robert Seethaler ,,Visas gyvenimas''

Trumpa istorija, kurioje sudėtas visas žmogaus gyvenimas. 
Visų pirma knyga labai maloniai liečiasi, vartosi ir skaitosi. Toks tarsi medžiaginis viršelis su blizgančiu pavadinimu, geras šriftas, nedaug lapų... 
Tai vieno žmogaus nelengva, bet labai šviesi gyvenimo istorija. Jis vienatvei tarsi pasmerktas nuo mažens. Pradžioje Egeris praranda motiną ir jam tenka našlaičio pastumdėlio dalia. Suaugusio vyro gyvenime laimės irgi buvo mažoka, nes rodos kai viskas jau lyg ir gerėjo likimas atėmė ne tik namus, bet ir gyvenimo meilę žmoną Mriją. Bet istorija ne apie juos, ji apie žmogų, kurio vienatvė tampa jo stiprybe. Kai jau nieko negalima prarasti, tada belieka tik atradimai. o juos knygos herojus atranda visai netikėtuose dalykuose.
Tai labai šviesi istorija apie tikėjimą gyvenimu ir gyvenimą gyventi kiekvieną dieną.
Knyga skaitėsi labai lengvai, kaip, manau, lengvai ir pasimirš.
Mano vertinimas 3/5
Anotacija
Prestižinės „Man Booker International“ premijos nominantas.
Andrėjas Egeris pažįsta kiekvieną Austrijos Alpių slėnio viršukalnę, kiekvieną užuoglaudą – tai jo jėgų šaltinis, jo namai. Egeris – nekalbus žmogus, todėl, nusprendęs pasipiršti mylimajai, jos vardą įžiebia kalnuose. Savo namus jis palieka tik vienąkart – pašauktas kariauti Antrajame pasauliniame kare, o grįžęs supranta, kad net atokiausią kalnų slėnį jau spėjo pasiekti šiuolaikinio pasaulio ženklai.
Kaip ir Johno Williamso „Stouneris“ ar Ernesto Hemingway’aus kūriniai – tai skaidrus pasakojimas apie paprasto žmogaus gyvenimą, jo stiprų ryšį su gamta ir gebėjimą susitaikyti su vienatve, joje atrandant paguodą ir gyvenimo grožį.

Komentarų nėra :