2018-05-10

Žiulis Vernas ,,Pietų žvaigždė''

Stengiuosi grąžinti vaikystei skolas ir karts nuo karto paskaityti tą literatūrą, kurią jau turėjau kažkada būti perskaičiusi.
Šeštadienį labai maloniai susiskaitė Ž. Verno ,,Pietų žvaigždė''.
Veiksmas mus nukelia į Pietų Afrikos Respubliką, kur visi pamišę dėl deimantų ieškojimo. Čia plaukia žmonės iš viso pasaulio tikėdamiesi praturtėti. Jaunas mokslininkas iš Prancūzijos Siprijanas irgi čia atsiduria, tik jis dėl mokslinių tyrinėjimų. Pasibaigus ekspedicijai Siprijaną tolimoje žemėje sulaiko meilė gražuolei turtingo pono dukrai. Norint gauti meilę jis priverstas ne tik ieškoti deimantų, bet ir patirti daug vos mirtimi nesibaigiančių nuotykių.
Tai knyga persipynusi nuotykiais, tyra meile, gėrio pergale prieš blogį, nuoširdumu ir tikėjimu žmonėmis. Vertinimas 4/5

Anotacija
Prancūzų rašytojo Žiulio Verno nuotykių romane "Pietų žvaigždė" pasakojama apie jauno talentingo inžinieriaus mokslinę komandiruotę į Pietų Afriką, deimantų kasyklas. Įdomiai vaizduojama Kapo provincija, kur vyksta veiksmas, mišrios sudėties gyventojų, kurių dauguma yra deimantų ieškotojai, buitis, tarpusavio santykiai, gerokai sąlygojami noro pralobti. Romano siužeto ašis - nepaprasto grožio deimanto istorija, glaudžiai susijusi su žmonių likimais, meile ir laime. Kaip būdinga visai Ž. Verno kūrybai, ir šioje knygoje ryškūs humanizmo, tikėjimo žmogaus proto galia, principingumo, nesitaikstymo su blogiu idealai.

Komentarų nėra :