2018-04-07

Georges Bernanos “Kaimo klebono dienoraštis“

 “Kaimo klebono dienoraštyje“ - pagrindinis pasakotojas -  jaunas kunigas atokioje parapijoje savo išorinius ir vidinius išgyvenimus liejantis dienoraščiui. Parapijiečiams Dievas, bažnyčia ir kunigas nelabai terūpi. Tad jaunas kunigas nelabai ir jaučiasi reikalingas. Sunku jam čia visų pamirštam tad nuotaiką reikia kuo toliau tuo dažniau pasikelti vynu. Vyną jis  mėgsta, neretai vynu būna pakeičiamas ir maistas. 
Knygoje kunigas daug mąsto apie žmonių nusigręžimą nuo Dievo, jis  net kaltina save, kad yra per silpnas suburti draugėn parapiją. 
knygoje gvildenama ne tik žmogaus nusisukimo nuo bažnyčios problema, bet ir mažame miestelyje vienišo jauno vyro vidinė kova su savimi. Kai vienatvė persekioja visur.
Ne esu mėgėja tokio stiliaus knygų, todėl knyga man buvo gan nuobodi.
Mano vertinimas 1/5
Anotacija
Knygos autorius Georges’as Bernanosas –žymiausias iš XX a. prancūzų dvasinės literatūros autorių, savo kūryboje gvildenęs pagrindinę žmogaus santykio su Dievu problemą. Jo herojai kunigai maištauja prieš veidmainystę ir dvasinį nuopuolį, skaudžiai išgyvena krikščioniškųjų tiesų nuvertinimą ir išdavystę.
“Kaimo klebono dienoraščio“ pagrindinis veikėjas savo gyvenimu savotiškai pakartoja Kristaus kančios kelią: per ligą, skausmą ir mirtį jis eina į praregėjimą ir šviesą.

Komentarų nėra :