2018-08-02

David Michie „Dalai Lamos katė“

Knygos pasakotoja - katė. Jai likimas lėmė būti išgelbėtai nuo mirties, tapti Dalai lamos kate ir gyventi Tibeto budistų vienuolyne.
Laiką leisdama šalia Jo šventenybės, ji klausosi vienuolių su svečiais pokalbių, įkvepiančių minčių ir paguodos žodžių apie gyvenimo džiaugsmus, laimę ir kitus egzistencinius rūpesčius. Dalailamos patarimais ji bando vadovautis ir savo gyvenime.
Ši katė tarsi Sant - Egziuperi ,,Mažasis princas'' su humoru perteikia gyvenimo tiesas ir laimės formules, kurios tokios paprastos, bet mes labai dažnai pamirštame jomis vadovautis.
Taip pat labai šltai ir švelniai katės žodžiais tapomas Dalai lamos paveikslas, kuris turėdamas tiek reikalų niekada nepamiršta pasirūpinti ir mažiausiais padarais esančiais šalia jo.
„Dalai Lamos katė“ - vieno vakaro skaitinys, kuris skaitant atpalaiduoja, nuramina, nuteikia pozityviau žiūrėti į aplinką ir suprasti, kad gyvenimas yra gražus, tik reikia nugalėti save.
Vertinimas 5/5

Baimė. Šis instinktas daugeliui žmonių neleidžia veikti, nors širdyje jie žino, jog veikdami išsilaisvintų. mes lyg paukštis atidarytame narvelyje: galime laisvai skristi ir ieškoti laimės, bet baimė mus verčia ieškoti visokių dingsčių to nedaryti.

„Dalai Lamos katė“ – žavi istorija, persunkta humoru ir mintimis, įkvepiančiomis užjausti ir mylėti.
Tai lengva ir ironiška istorija, pasakojanti apie stebuklingai išgelbėtą nepaprasto likimo benamę Himalajų katę, kuri atsidūrė garsiausiame Tibeto budistų vienuolyne ir tapo Jo Šventenybės Kate.
Gera, drąsi ir išmintinga katė, turinti ne vieną vardą, įdėmiai stebi savo žydromis akimis Dalailamos svečius – Holivudo žvaigždes, garsius filantropus ir rašytojus, kartu su jais mokosi iš jo šventenybės ir kitų iškilių lamų gyventi šia akimirka, jausti kasdienybės turtingumą ir įvairovę.
Dalailamos katė jums papasakos, kaip rasti laimę ir gyvenimo prasmę mūsų chaotiškame ir sumaterialėjusiame pasaulyje.

Komentarų nėra :