2017-04-24

Mark Winegardner ,,Krikštatėvio kerštas''

Paskutinė ir, mano manymu, pati silpniausia knyga apie visų laikų garsiausią literatūrinę mafijos šeimą pavarde - Korleonės.
Šioje dalyje Maiklas Korleonė, tarsi vienišas vilkas kovoja su cukriniu diabetu ir praeities vaiduokliais, kurie kartais apsireiškia nužudyto brolio - Fredo pavidalu.
Maiklas Korleonė šioje dalyje tarsi antraplanis personažas. Jis visų gerbimas donas, kuriantis savo valdymo strategijas ir kuo toliau tuo dažniau prisimenantis ir cituojantis savo tėvą. Tačiau Maiklo gyvenimas visiškai kitoks nei buvo Vito. Vitui svarbiausia buvo šeima, jis gyveno apsuptas artimųjų ir mielai su jais dalinosi tiek savo laiku tiek meile. O Maiklas išsiskyręs ir vienišas atskirtas nuo vaikų vyras, kurio ištikimieji gyvenimo palydovai sesuo Konė ir beveik brolis Tomas Heigenas.
Tomui šioje knygoje skiriama labai daug dėmesio. Autoriui išsamiai pasakojant Tomo istoriją,  stipriai pradeda blukti susidarytas apie Tomą teigiamas paveikslas.
Ne tik Vitui Korleonei, bet ir visiems skaitytojams Tomas buvo pavyzdingiausias ,,sūnus'',  šaltakraujiškiausias strategas, bei idealiausias šeimos vyras. Bet, deja... Tomas turi savų paslapčių ir viena iš jų jau daug metų nuo visų slepiama meilužė...
Konkretaus nieko šiame kūrinyje nevyksta, viskas kaip ir ankstesnėse dalyse atsiranda nauji draugai ir priešai, amžinos kovos, pinigų ir valdžios troškulys...
Mano vertinimas 2/5
Anotacija
Jau klasika tapę Mario Puzo romanai apie paslaptingą organizuoto nusikalstamumo pasaulį sukėlė neregėto susidomėjimo bangą mafija. Baigiamąją „Krikštatėvio“ dalį apie garsiąją Korleonių šeimą sukūrė Markas Winegardneris. „Krikštatėvio keršte“ veiksmas perkeliamas į didžiausią sceną – ten, kur organizuotas nusikalstamumas susikerta su nacionaline politika.

Komentarų nėra :