2016-09-08

Andrė Eivaitė ,,Valstybės tarnautojos dienoraštis''

Vos pamačiusi bibliotekoje šią knygą iškart apsisprendžiau imti. Kadangi pati pagaliau dirbu Valstybės tarnyboje, ir viską matau iš vidaus, buvo įdomu paskaityti kaip knygoje žvelgiant pro humoro prizmę šaržuojama ta ,,šilta darbo vieta''.
Tačiau knyga labai netikroviška, apsiribojanti vos keletu pagrindinių veikėjų ir pagrindinės veikėjos Gabrielės tomis pačiomis problemomis. Pusės knygos ašis ,,kabineto langas'', kuris nuolat darinėjamas. Nors tai dienoraščio pobūdžio knyga, bet labai jau blanki netikroviška ir banali. Keista, kad autorė pati dirbanti valstybės tarnyboj savo romano herojai Gabrielei laimėjusiai konkursą ne per pažintis po mėnesio darbe skiria skyriaus vedėjos darbą. taip nebūna - į Valstybės tarnybą yra ilgas kelias ir pažįstamų ieškojimas o į vedėjo aplamai... Keista, kad toks blankus vos keleto žmonių kolektyvas sostinės įstaigoje. Beje visai neaprašomi tarpskyriniai konfliktai kavučių pertraukėlės, penktadieniai darbe su vynu ir šampanu, apkalbos netikros draugystės proteguojami darbuotojai ir ,,darbiniai arkliukai''. Na manau mano tarnyboje veiksmas tiktrai sukasi intensyviau. ir jei sudėčiau viską į dienoraštį būtų kur kas linksmesnis.

Išgyventi valstybinėje įstaigoje - štai kur iššūkis ! Štai kur tikrojo gyvenimo mokykla. joje išmoksti niekuo nesistebėti, niekuo nepasitikėti, niekuo netikėti, bet taip pat žvelgti į aplinką su ironija, žvelgti mąsliai pro loangą, žvelgti reikšminga mina į monitorių, kurieme įjungtas feisbukas... ir daug kitokių žavių akimirkų čia būna, daug gyvenimo pamokų išmokstama... tai vieta kurioje draugai ir priešai greitai keičiasi vaidmenimis.

Mano vertinimas 1/3

Anotacija
„Valstybės tarnautojos dienoraštis“ – trečioji Andrės Eivaitės knyga (pirmos dvi – „Naktis prekybos centre“ ir „Kontora“).  Autorė pati dirba valstybinėje įstaigoje, tad puikiai pažįsta įstaigų džiungles bei kovų dėl išlikimo jose taisykles. „Valstybės tarnautojos dienoraštis“ – kaip tik apie tai.
Tai nuotaikingas pasakojimas apie pirmuosius karjeristės Gabrielės darbo metus. Per juos ji ne tik sparčiai kyla karjeros laiptais, apeidama visas kliūtis, bet ir išmoksta ne vieną gyvenimo pamoką.


Komentarų nėra :