2015-01-14

DAN BROWN ,,PRARASTAS SIMBOLIS''


Kaip ir visos Dan Brown knygos ,,Prarastas simbolis'' įtraukė nuo pirmųjų žodžių ir nepaleido kol neužverčiau paskutinio lapo... Harvardo profesorius Robertas Lengdonas netikėtai gauna draugo, mokytojo, globėjo ir filantropo Piterio Solomono prašymą skaityti paskaitą JAV Kapitolijuje svarbioje konferencijoje. Atvykęs vietoje draugo jis randa nukirstą jo ranką su ištatiruotais simboliais ant pirštų rodančia į dangų.
Mobiliuoju telefonu pagrobėjas pareiškia, kad išgelbėti draugą galima tik suradus ir iššifravus masonišką piramidę.  Tuo  metu pagrobėjas bando įvykdyti dar dvi užduotis - sunaikinti Piterio Solomono sesers atliekamus visus mokslinių tyrimų duomenis neoetikos srityje ir ją nužudyti. Robertui Lengdonui pavyksta įspėti merginą ir jie kartu neria į besisukančių įvykių sūkurį, kurio tikslas, kaip galima greičiau iššifruoti paslaptingus simbolius ant piramidės ir išgelbėti įkaitu pagrobtą Piterį, o čia dar ant kulnų lipa CŽV agentė...
Knyga labai patiko, daug veiksmo. Kiek mažiau aprašoma architektūra meno kūriniai lyginant su ,,Inferno''... Daug rašoma apie masonų ložę, aišku sunku įsivaizduoti įtakingiausius pasaulio vyrus apsirengusius ritualiniais masonų rūbais vykdančius masonų įšventinimo ritualus.
Kiek netikroviška scena su karstu, bet pabaiga superinė kaip visada netikėta ir sukrečianti...
Labiausiai įsiminusi citata:
,,Faktas, kad blogis gali išsikeroti nekaltame mylinčios šeimos vaike yra vienas iš didžiausių žmogaus sielos paradoksų''.
Vertinimas 5 (5-super; 4-gera; 3-visai nieko; 2-nieko gero ; 1-nepatiko)




Komentarų nėra :