2018-02-28

Sebastian Fitzek ,,Skeveldra''

Prieš keletą metų perskaityta šio autoriaus ,,Terapija'' buvo visai neblogas kūrinys.
,,Skeveldros'' pagrindinis herojus Markas Lukas neseniai avarijoje pražudęs nėščią žmoną niekaip negali atsigauti. Vienintelė paguoda jo uošvis, kuris ne tik puikus gydytojas, bet ir tvirtas ramstis šiuo sunkiu epizodu.
Lukas nėra visai vienas - lygiagrečiai autorius pasakoja ir jo brolio su kuriuo Lukas nebendrauja gyvenimo istoriją. 
Veiksmas prasideda tada, kai Lukas netikėtai randa skelbimą, kuris informuoja, jog yra tokia klinika, kuri padeda ištrinti blogus prisiminimus. O juk Lukui reikia pamiršti kas visai nesenai įvyko. Vos pravėrus klinikos duris Luko gyvenimas apsiverčia aukštyn. 
Jis nebesupranta, kodėl viską vis viena prisimena, kodėl jo žmona gyva, bet jo neprisimena ir iš kur atsirado šalia ta  moteris, kuri sakosi turi jam padėti....
Visi atsakymai šioje trumpoje knygoje...
Knygoje netrūko veiksmo ir nežinomybės, tad puslapiai vertėsi labai greitai. Veiksmo yra, intriga ir paslaptis yra, netikėta pabaiga taip pat yra.
Bet ar knyga gera? Nelabai... Pati istorija ir dėl ko visas veiksmas nelabai patiko, pabaiga taip pat gan keista.
Vertinimas 2/5
Anotacija
Kas būtų, jeigu galėtume visiems laikams iš atminties ištrinti baisiausius prisiminimus? Kas nutiktų, jeigu tai darant kas nors nepavyktų?
Markas Lukas patiria baisiausia, kas tik gali būti: autoavarijoje, kurią pats sukelia, žūva jo žmona ir kartu dar negimęs jųdviejų kūdikis. Vyrui į sprandą įsminga skeveldra. Ta vieta nė akimirką nesiliauja skaudėjusi. Vis dėlto daug skaudesnės sielos žaizdos.
Markas niekaip negali atgauti pusiausvyros. Vieną dieną laikraštyje aptinka psichiatrijos klinikos skelbimą: naujam eksperimentui ieškoma žmonių, kurie būtų patyrę itin sunkių traumų ir nebegalėtų gyventi su nuolat kamuojančiais prisiminimais. Markas Lukas suvokia, kad tai – paskutinė galimybė. Jis nori visiems laikams pamiršti Sandrą ir kūdikį.
Bet viltis pasirodo esanti apgaulinga: jis ima suprasti, kad siaubingiausi dalykai – ne praeity, o jo dar tik laukia. Po pirmųjų bandymų grįžęs namo jis pasijunta visų atstumtas: raktas nuo buto nebetinka, prie skambučio kabo lentelė su svetimu vardu. O kai atsidaro durys... Markas pamano, kad sapnuoja košmarą.

Komentarų nėra :