2016-11-30

Marie Kondo "Tvarkingų namų stebuklas''

Knyga pačiu laiku atsidūrė mano rankose. Jau kuris laikas gyvenimas vyksta remontuojamame bute, ir dar neaišku kada tas košmaras baigsis.
Skaičiau ir galvojau, kad knyga parašyta būtent man. Turbūt daugelis skaitančių šią knygą pamanys, kad tai knyga apie juos.
Jei esate iš prigimties tvarkingi žmonės, pas jus visi daiktai turi savo vietas ir svarbiausia Jūs esate patenkintas savo namų aplinka ir gyvenimu Jūs niekada neskaitysite šios knygos arba skaitysite, bet ji Jūsų nesudomins.
Bet jeigu Jūs esate toks kaip aš - ryte atsikėlęs lakstote po namus ir ieškote kuo apsirengti, kur vakar nukišote buto raktus, o keldamas vieną daiktą iš spintelės iišverčiate dar krūvą daiktų - ši knyga būtent Jums.
Aišku vien  perskaitymas nepadės, reikia vadovautis šia knyga. Perskaičiusi knygą nusprendžiau, kai namuose baigsis remontas ir ateis tas smagus laikas dėlioti daiktus į vietas, va tada aš atliksiu negailestingą atsikratymą nereikalingais daiktais. Gal iš karto nepavyks taip drastiškai viską kas nereikalinga išmesti, bet bent jau kažkiek visko apmažės - o tai jau irgi šioks toks pasiekimas.
Tai va knygos autorė pasakoja kaip visiems laikams įsivesti tvarką į namus. Knyga tarsi gyvenimo būdo vadovas, joje nuosekliai einama link tikslo - tobulų ir tvarkingų namų į kuriuos visada norisi sugrįžti ir būti.
Tobuli namai atsiranda ne iš iškarto bet žingsnis po žingsnio link to einant. Pirma atsikratant daiktų su kuriais atsisveikinti mažiau skausminga, po to su vis mielesniais niekučiais, nuotraukomis ir t.t o kas lieka viskas turi savo vietą ir tikslą teikti mums malonumą.
Tai va knyga superinė. Bet manau, kai pradėsiu kurtis namuose po remonto, arba jau įsikūrus, jei pajausiu, kad pamiršau kokius tikslus sau kėliau skaitydama šią knygą, Ją vėl perskaitysiu, vien dėl to, kad paerzinčiau  save.
T aip, kad rekomenduoju visiems, kurių namuose yra daugybė nereikalingų daiktų, kurie jau seniai neteikia džiaugsmo. labai norėčiau, kad ją perskaitytų mano mama, kurios namai skęsta dešimtmečius nenaudojamų daiktų vandenyne su viltimi ,,kad gal kažkada prireiks''. bet pas ją tiek įsišaknijęs ta problema, kad jau turbūt jokia knyga nepadės, nes viskas visada pirmiau turi gimti mūsų galvose.

Anotacija
Naudodamiesi Marie Kondo (KonMari) metodu, aprašomu knygoje "Tvarkingų namų stebuklas: japonų menas tvarkytis", susikurkite jaukius namus kartą ir visiems laikams!

"Fengšui filosofija moko, kaip gyventi darnoje su savo prigimtimi. Savo tvarkymo metodu siekiu to paties. Mano įsitikinimu, tikrasis tvarkymo tikslas yra gyventi kuo įmanoma natūraliau. <...> Manau, kad turėti tik tai, kas mums patinka ir ko tikrai reikia, yra pati natūraliausia žmogaus būklė."
Svarbiausia išrūšiuoti ir atrinkti daiktus, kurie jums teikia džiaugsmą, o kurie tik užima vietą namuose. Susitvarkę namų erdvę pagal KonMari patarimus, pajusite, kaip jūsų gyvenime atsirado daugiau erdvės asmeniniam tobulėjimui, pomėgiams, kad jaučiatės laimingesni ir lengvesni. Namų erdvės tvarka, pasirodo, susijusi ir su santykiais su artimaisiais, praeitimi, o labiausiai, žinoma, su pačiu savimi.

"Svarstydami, ką pasilikti, klauskite savo širdies; svarstydami, ką kur padėti, klauskite savo namų."

Komentarų nėra :