2016-07-20

Charles Martin „Kalnas tarp mūsų“

Vos susipažinę Ešlė ir Benas netrukus suvokia, kad norint išlikti gyviems po lėktuvo katastrofos belieka pasikliauti tik vienas kitu. Aukštai kalnuose, kur aplinkui vien sniegas ir šaltis prasideda jų ilga kelionė link namų ir kova už gyvenimą.
Knygos pasakotojas - Benas. Jis savo mylimai moteriai tarsi dienoraščiui į diktofoną pasakoja savo dabartinius išgyvenimus, vis prisiminimais nuklysdamas į laiką kai jie buvo kartu ir netausodamas savęs rūpinasi sužeista bendrakeleive Ešle.
Vienatvė, pastovi baimė, badas, buvimas su savimi ir nežinomybė dėl rytojaus visiškai pakeičia šių dviejų žmonių likimus.
Knygoje labai detaliai aprašoma kiekvienos dienos poros išgyvenimai, Ešlė kiek paslaptingesnė, o Beno nuolatinis kalbėjimas diktofonui, atskleidžia jauno vyro praeities išgyvenimus.
Nepaisant kovos už išlikimą, knyga turi romantišką prieskonį, tačiau santūriai aprašomi jausmai, nėra banalių meilių, scenų. Nors knyga ir pasirodė kiek ištęsta, bet patiko. Lauksiu kada pasirodys filmas.
Vertinimas 3/3
Anotacija
Siautulingą žiemos naktį du nepažįstamieji laukia skrydžio Solt Leik Sičio oro uoste. Sėkminga rašytoja Ešlė Noks skuba į savo vestuves, o gydytojas Benas Peinas – į suplanuotas rytdienos operacijas. Dėl netikėtai užklupusios audros atšaukiamas paskutinis skrydis. Benas skubiai suranda privatų lėktuvą, o drauge skristi pasiūlo žaviai nepažįstamajai Ešlei. Tą lemtingą akimirką prasideda neįtikėtina jųdviejų išgyvenimo istorija...
Užburiantis ir įtraukiantis romanas „Kalnas tarp mūsų“ paliudys, kaip netikėčiausiose gyvenimo situacijose gyvybes gelbsti nejučia užgimusios meilės galia.
Charles Martin – New York Times bestselerių autorius, parašęs vienuolika romanų, sulaukusių tarptautinės sėkmės. Pagal romaną „Kalnas tarp mūsų“  kuriamas Holivudo filmas, kurį žiūrovai išvys 2017-aisiais.

Komentarų nėra :