2015-07-29

Debbie Macomber ,,Ketvirtadieniais aštuntą''

Ir vėl Debbie Macomber  romanas. Vėl keturios labai skirtingos moterys ir dar skirtingesnės jų gyvenimo istorijos. Trumpai jas visas pristato knygos anotacija.
Naujieji metai - laikas kada permąstomas prabėgęs laikas, klaidos, džiaugsmai, atradimai ir nusivylimai, bei metas kada norisi atrasti ir pradėti kažką naujo...
Keturios šios istorijos herojės viena kitą žinančios tik iš matymo nusprendžia rašyti dienoraštį Visų bendras tikslas - susigalvoti žodį, kuris būtų tarsi simbolis Naujo gyvenimo etapo. Ir sutaria kad kiekvieną ketvirtadienį aštuntą ryto rinksis prie kavos puodelio aptarti bėgančios kasdienybės. Netrukus tarp moterų užsimezga tvirta draugystė. Jos nepaisant skirtingo amžiaus, pomėgių tampa labai artimos ir viena kitą palaiko sunkiausiais gyvenimo etapais, dalijasi patirtimi džiaugsmais ir rūpesčiais, pas kurias jie labai skirtingi, bet vienodai svarbūs.
Kadangi tai jau ketvirtoji perskaityta Debbie Macomber knyga tai niekuo nesistebiu. Trečią  kai skaičiau labai stebino tas pastovus kartojimasis. Turbūt  visos šios autorės knygos labai vienodos. 
Istorijos visose knygose man patiko, kiek panašios, kažkiek skirtingos. 
Knyga man patiko, ji lengvai skaitėsi. Gilių minčių ar sukrečiančių istorijų čia nėra, bet aš jų ir neieškojau. Pavadinčiau visas šios autorės knygas vasaros lengvais romanais, kuriuos  faina paskaityti deginantis  kai rimto nieko nesinori skaityti, o taippat nesinori griebtis banalaus meilės romano. Už juos šios istorijos tikrai daug geresnės.
 Mano vertinimas 3 (5-super; 4-gera; 3-visai nieko; 2-nieko gero ; 1-nepatiko).

Anotacija
Ketvirtadienis, 8 val. ryto. Pusryčių klubas! Kavinė „Mokos akimirkos“.
Kiekvieną savaitę keturios moterys įrašydavo šiuos žodžius į darbo kalendorių. Jos susitikdavo prie pusryčių stalo ir kalbėdavosi apie atrastas gyvenimo tiesas.
Klerei teko išgyventi netikėtas skyrybas. Ji nesitvėrė pykčiu ir troško atkeršyti, kol sužinojo apie buvusį vyrą tai, kas paskatino pervertinti savo poelgius.
Karenai nėra net trisdešimt. Ji tiki, kad tokio amžiaus būtina priimti iššūkius ir siekti savo svajonių. Jos svajonė – tapti aktore. Nors, tėvų nuomone, Karena turėtų elgtis taip kaip jos praktiškoji sesuo.
Liza – šeštą dešimtį bebaigianti našlė, turinti puikų darbą. Ši moteris nusprendė branginti kiekvieną gyvenimo akimirką. Kodėl gi ne, jei gyvenimas siūlo ir romantinių galimybių?
Džulijai netrukus sukaks keturiasdešimt. Jos vyras – gerbiamas mokyklos direktorius, vaikai jau paaugliai, o ir ji pati pradėjo savo verslą. Viskas klostosi kaip numatyta, kol Džulija sužino, kad laukiasi kūdikio.
Ketvirtadieniais aštuntą laikas pagalvoti apie savo gyvenimą. Ir apie drauges...

Komentarų nėra :