2015-06-28

Richardas Brautiganas ,,Arbūzų cukruje''


Labai keista knyga, neįsivaizduoju ko reikia privalgyti ar prigerti, kad primaltum tokio Š apie nieką.... Tai lyg ir kažkokie santykiai aprašomi, lyg ir miestas, lyg ir simboliai kažko...O dar ta grupinė savižudybė, kuri nesukėlė jokių emocijų aplinkiniams. Labai įdomūs idMYRIO miestelio laidojimo papročiai-stiklinis karstas, daug fosforo ir š upės dugną. Knyga trumpa skaitėsi lengvai, bet man nepatiko. Greičiausiai todėl. kad aš jos nesupratau.
Maano vertinimas 1 (5-super; 4-gera; 3-visai nieko; 2-nieko gero ; 1-nepatiko).
Anotacija
Literatūrinis bytnikų ir hipių kartos manifestas „Arbūzų cukruje“ yra simboliška knyga, kurią perpras ne kiekvienas. Tai modernus biblinio Rojaus mitas, kupinas haliucinuojančio humoro pasakojimas apie tragišką meilės trikampį.
idMYRIS - tai utopinė bendruomenė, komuna, iškilusi iš žlugusios socialinės sistemos griuvėsių. Tai vieta, kur saulės spinduliai kasdien vis kitokios spalvos, kur žmonės, pamiršę Užmirštų Reikalų prievartą ir neapykantą, sulipdė savo gyvenimus iš arbūzų cukraus ir leidosi į begalinius kaip svajonės kelius.
Richardas Brautiganas - kontrkultūros legenda, tiltas tarp bytnikų ir hipių kartų, keistuolis, alkoholikias, savižudis, kritikų vadinamas paskutiniuoju Ameikos klasiku.

Komentarų nėra :