2017-02-13

Patry Francis ,,Vandenyno vaikai''

Knygoje pasakojama nelinksma tris dešimtmečius trukusi trijų vaikystės draugų istorija.
Gražuolė daktaro dukra Helė po skaudaus Gusto vaikystės išgyvenimo labai su juo susibičiuliauja. O artėjant mokyklos baigimui jie pradeda vienas kitam jausti ir meilę. Gusto geriausias draugas Nilsas taip pat nuo vaikystės neabejingas Helei. Tik nesulaukęs iš merginos atsako, jis gyvena meilę slėpdamas giliai širdyje.
Ši knyga man kiek priminė vasarą perskaitytą Kristin Hannah ,,Nakties kelias''.  Bet ana istorija patiko daug labiau.
Vieno vakarėlio metu netikėtai pratrūkus Neilso slepiamiems jausmams Helei, visų trijų draugų gyvenimai pasikeičia negrįžtamai.
Helė gydosi kūno ir sielos žaizdas, Gustas bėgdamas nuo savęs užsidaro kunigų seminarijoje, o Neilas tapdamas aktoriumi, slepiasi po savo susikurtais personažais.
Tačiau ne viskas tą naktį išsisprendė. To vakaro pasekmės persekioja knygos herojus dar daug metų. Knyga jausminga, kiek liūdna. Personažai charakteringi. daug dėmesio skiriama antraeilių veikėjų charakteriams.
Man nepatiko, kad autorė neišsamiai atskleidė to lemtingo vakaro nutikimą. Taip iki galo ir nesupratau, kas ten susišvietė Gusto galvoje, ir dėl ko Helė po to taip sunkiai sirgo. Autorė Tarsi manė,, nesugalvojau nieko geriau'', tad čia prašokam, o vėliau jau jus graudinsiu šios istorijos padariniais''.
Taip pat erzino Gusto perdėtas noras būti visiems geru ir bėgimas nuo savęs, tarsi specialiai save kankinant. Per visą kūrinį tęsiasi Gusto ir Helės nelaiminga meilė. Kur galėjo būti viskas daug geriau.
Mano vertinimas 3/5
Anotacija
Vieną ramią spalio naktį nedideliame Amerikos miestelyje nutikęs dramatiškas įvykis neatsiejamai suriša be tėvų globos likusio Gusto Silvos ir jo bendraamžės Helės Kostos likimus. Jiedviem augant, vaikiška draugystė nejučia perauga į rimtesnius jausmus. Bet išleistuvių naktį įvykęs skaudus nesusipratimas pažadina Gusto baimes ir taip ilgai slėptus prisiminimus apie praeitį. Bijodamas įskaudinti Helę, Gustas nusprendžia kurti gyvenimą toli nuo mylimosios.
Tačiau viena paslaptinga pažintis ir keistų įvykių sūkurys Gusto ir Helės kelius vėl suves. Jiedu gaus galimybę atsiverti ir susitaikyti su savo praeitimi, tačiau už šią galimybę teks sumokėti labai didelę kainą...

Komentarų nėra :