2015-05-13

Isabel Allende ,,Majos dienoraštis''

,,Majos dienoraštis'' - tai 19 metų merginos Majos pasakojimas, apie savo neilgą, bet spalvingą gyvenimą.
Gyvenimo pasakojimą mergina pradeda ką tik atvykus į visų užmirštą Čilojės kaimelį, kuriame tikisi pabėgti nuo ją medžiojančių Las Vegaso persekiotojų ir savo vidinių demonų.
Maja, nors ir nepatyrusi tėvų meilės, tačiau senelių tiesiog dievinama mergina, po ,,Tėvuko'' mirties visiškai pasikeičia. Ji vis dažniau paguodos pradeda ieškoti blogose kompanijose, alkoholyje ir kitame liūne, kol galiausiai visai išsekusi pasiekia dugną.
 Siužete Majos gyvenimas bėga dviejų laikų plotmėse.
Dabartiniu metu ji aprašo savo gyvenimą ramioje Čilojoje. Užaugusią Amerikoje Mają stebina čionykštis gyvenimas, buitis, papročiai, maistas, tarpusavio santykiai, bet nuoširdžių žmonių apsupta ji netrukus adaptuojasi prie naujojo gyvenimo...   Ir mokosi gyventi iš naujo...
Praeities laikas gyvas Majos prisiminimuose, kuriuose pasakojama apie gyvenimo vingius atvedusius iki dabarties...
Knyga spalvinga, nors aprašomi jaunos merginos sukrėtimai ir tikrai baisūs išgyvenimai, tačiau skaitosi gan ramiai.  Gal todėl, kad jau pradžioje žinau, jog Maja globojama Čilojės gyventojų, ji sveika ir gyva, kažkam naudinga ir bandanti atsitiesti...
Mano vertinimas 4 (5-super; 4-gera; 3-visai nieko; 2-nieko gero ; 1-nepatiko).

Anotacija
„Majos dienoraštis“ atvira, jaudinanti ir nepamirštama istorija. Be tėvų augusiai jaunutei Majai lemta patirti viską – nuo begalinės senelių meilės iki nusikalstamo pasaulio purvo, kuris, rodos, merginą pasiglemš visam laikui. Ar pavyks Majai užverti vienas ir atverti kitas – prasmingesnio, geresnio gyvenimo – duris?

Komentarų nėra :