2015-04-11

Tess Gerritsen ,,Laikoma kalta''


Anotacija
Miranda Vud manė, kad jai pagaliau pavyko išsiskirti su Ričardu Tremeinu – turtingu vedusiu meilužiu – tačiau vieną vakarą randa jį nudurtą savo lovoje.

Buvęs ramus Mirandos pasaulis griūva – ji tampa pagrindine įtariamąja, nes turėjo svarų motyvą ir galėjo nužudyti buvusį mylimąjį. Moteris paleidžiama iš areštinės už užstatą, kurį sumokėjęs žmogus nori likti nežinomas.

Ar kažkas bando jai padėti? O gal nori pasinaudoti ir įtraukti į paslaptingą nužudytojo pasaulį, kuriame visi yra įtariamieji?
Tai labiau meilės romanas, nei detektyvas, bet tiek to...
Vien pavadinimas ,,Laikoma kalta'' jau sufleruoja, kad kažkas kažką padaręs, o apkaltinta tiksliau ,,laikoma kalta'', bus įtariamoji, kuri nekalta... O knygos viršelis su poros nuotrauka lyg ir atskleidžia, kad meilės irgi bus...
Jau n-tasis skaitytas detektyvas, kuris prasideda žmogžudyste ir įtariamoji meilužė (kartais būna žmona :))... Auka randama svetimoje lovoje su durtine žaizda krūtinėje. O nužudymo įrankis - lovos savininkės virtuvinis peilis.
Švelniai tariant keista, kai be jokios gynybos vyras krenta nuo dūrio, ypač jei peiliu švaistosi moteris...
Visų smerkiami žvilgsniai nukrypsta į Mirandą, o ši nespėjus atsigauti po nebūtų kaltinimų dar labiau nustemba, kai anonimas sumoka užstatą ir ji laikinai išleidžiama į laisvę.
Keista, kad šiame detektyve policijos vaidmuo labai menkas, viską aiškinasi artimieji, o ypač nužudytojo brolis, kuris netrukus pajunta simpatiją Mirandai... o po pasikėsinimo į jos gyvybę  tampa aktyviu gynėju.
Greta tiriamos žmogžudystės neprasčiau (taip pat prastai) rutuliojasi ir herojų širdies reikalai...
Bylos nagrinėjimas kiek dirbtinis, nes policija dirba minimaliai, viską aiškinasi artimieji... Išaiškėjus nusikaltėliui, motyvas ir toliau lieka miglotas...  Kaip visada pas įsimylėjėlius amžina savianalizė: Ar patinku? Ar tiki? Ar myli?
Trumpai tariant tai vidutiniškas meilės romanas su dar labiau ,,vidutiniškesniu'' detektyvo prieskoniu...
Verinimas 3 (5-super; 4-gera; 3-visai nieko; 2-nieko gero ; 1-nepatiko)


Komentarų nėra :