2019-01-08

Douglas Adams ,,Restoranas visatos pabaigoj''

Mėgstu visokią fantastiką, bet šis kūrinys man nepatiko. Veikėjai ir pats veiksmas man buvo nuobodūs. Pirmos dalies skaičiusi neesu, bet antroji teigiamo įspūdžio nepaliko. Komentarai apie knygą yra geri, gal aš nepakankamai į ją įsigilinau ir supratau. 
Keliaudami laiku herojai, kurie visi vienodi su neįsimenamais vardais ieško kur pavalgyti. Jie kelionėje patiria keletą atsitikimų ir kalba. Labai daug kalba. Dialogai nuobodūs, neįdomūs su viena kita jumoro ir ironijos natele.
tai tiek... Geras dalykas, kad knyga trumpa, todėl neiššvaisčiau daug laiko...
Anotacija 
Arturas ir Triša – tiek ir liko iš Žemės gyventojų – drauge su autostopininku Fordu Prefektu, buvusiu galaktikos prezidentu Zafodu Biblbroksu ir paranojišku robotu Marvinu skrieja per visatą ieškodami vietos užkąsti. Prie jų artėja baisieji vogonai. Kaip tik tada Arturui į galvą šauna išmokyti kosminį laivą ruošti gardesnę arbatą... Išskirti laiko ir erdvės toliuose, patyrę stulbinančių nuotykių, herojai vėl susitinka „Militakyje", kur maistas – tiesiogine šių žodžių prasme – kalba pats už save, o staliuką reikia rezervuoti prieš milijonus metų. Tik iki visatos pabaigos, kuri jau čia pat, dar būtina išsiaiškinti, kas tą visatą valdo.

Komentarų nėra :