2016-08-11

Lucinda Riley ,,Septynios seserys. Majos istorija''

Pirmas klausimas kurį sau uždaviau perskaičiusi šią knygą; Negi bus dar šešios knygos?
Istorija prasideda liūdna žinia apie paslaptingą tėčio Atlanto mirtį, dėl kurios į vaikystės namus pradeda rinktis visas būrys jo įvaikintų ir užaugintų dukterų. Jų tiek daug ir visos tokios skirtingos.  Noras kuo greičiau ir daugiau sužinoti apie jas ir apie paslaptingą Tėvą Atlantą skatino versti puslapį po puslapio.
Susirinkus visoms seserims po vaikystės namų stogu, tėvo advokatas kiekvienai išdalina  tėvo prieš mirtį rašytus laiškus, kuriuose yra informacija apie merginų tikrąsias šaknis.
Pirmoji laišką perskaito vyriausioji - Maja. Ir vadovaudamasi laiško informacija leidžiasi į ilgą ir tolimą kelionę ieškoti ir susipažinti su savo biologine šeima. Nuvykusi į gimtinę Maja sužino ne tik savo praeitį, bet ir nepaprastai romantišką ir nelaimingą savo prosenelės Izabelės meilės istoriją.
Nors pavadinime knygos minima, kad tai Majos istorija, tačiau skaitydama laukiau, kada gi sužinosiu apie kitas seseris, nes buvo labai įdomu sužinoti kokia praeitis Jų ir koks gyvenimas buvo paties tėčio Atlanto.
Tačiau šioje knygoje visas dėmesys skiriamas, net ne Majai, o jos prosenelei -Izabelei. Labai smulkmeniškai perteiktas per jos rašytus laiškus visas Izabelės gyvenimas, ir svarbiausia jo ašis - meilė Skulptoriui Loranui. Maja viešėdama gimtinėje ne tik atranda savo biologines šaknis, čia ji atranda save ir dar daug daugiau.
Istorija patiko, nors tikėjausi, kad bus ne tiek smulkmeniškai plėtojama vien Majos ir jos prosenelės gyvenimas, bet ir kitų knygos herojų likimai. Bet verčiant paskutinį puslapį supratau, kad laukia dar šešios istorijos.
Mano vertinimas 2/3
„Septynios seserys. Majos istorija“ – tai romanas apie Mają, pirmąją iš septynių seserų, pavadintų Plejadžių žvaigždyno žvaigždžių vardais. Romantiškas ir aistros pilnas pasakojimas apie savo šeimos ir meilės paieškas.
Maja – vyriausia iš šešių įvaikintų seserų. Tėvui mirus, visos vėl susirenka į pasakiškus vaikystės namus prie Ženevos ežero – bet tėvo valia laidotuvės jau įvyko, o kiekviena iš seserų gauna po voką ir nuorodą su paslaptingomis koordinatėmis. Jos nuveda Mają į Braziliją, kur galbūt gyvena tikroji jos šeima. Ir ten, Rio de Žaneire, prasideda Majos istorija: iš laiškų ir susitikimų ji atkuria jaudinančią savo prosenelės praeitį.
Rio, 1927 m. Turtinga gražuolė Izabelė tekinama už aristokrato Gustavo. Tačiau prieš vestuves ji labai nori pamatyti Senąjį pasaulį su visais jo meno lobiais... Izabelės draugės tėvas architektas kaip tik projektuoja Kristaus Išganytojo statulą ir rengiasi važiuoti į Paryžių susitikti su skulptorium, kuris galėtų įkūnyti jo viziją. Puiki proga Izabelei išvysti Paryžių, kuriame – Monparnaso kavinės, meno studentai, ir skulptoriaus, kuriančio Kristaus skulptūrą, padėjėjas Loranas. Jį sutikusi Izabelė supranta – jos gyvenimas niekuomet nebebus toks, koks buvo. Bet ji privalo grįžti į Rio ir tekėti...
Majos ir Izabelės likimai susipynę. Praeitis veikia dabartį.
Pirmoji iš septynių seserų sužino savo likimą ir suranda savo laimę. Kas laukia kitų? „Septynios seserys. Majos istorija“ – tai tik pradžia.

Komentarų nėra :