2016-08-20

Kathleen McGowan ,,Meilės knyga. Jėzaus testamentas''

Nors pirmojoje knygoje Morina randa Marijos Magdelietės ranka parašytą tikrąją evangeliją istorija nesibaigia. Išvargintai viso pasaulio dėmesio dėl tokio drastiško atradimo, kuris iš pagrindų gali sudrebinti visą krikščioniškąjį pasaulį Morinai ilgai ilsėtis netenka.
Paslaptingas lotyniškai parašytas laiškas, kuriame minima paslaptinga ,,Raudonoji knyga''  ir vis regėjimuose pasirodanti raudonplaukė moteris Moriną vėl verčia ieškoti atsakymų į kylančius klausimus.
Knyga vėl dalijasi į dvi persipynusias laiko gijas - dabarties ir praeities.
Dabartyje Morina su savo ištikimuoju palydovu Berenžeru ir pusbroliu Piteriu nenuilsdami ieško bet kokios informacijos apie Raudonąją  knygą ir aiškinasi raudonplaukės Matildos gyvenimo istoriją ir jos vaidmenį tų laikų Evangelijos mokymui.
Kitoje veiksmo ir laiko linijoje vaizduojami maždaug 1071 metai ir tų laikų įtakingiausios moters  - Matildos gyvenimas. Matilda - ne tik to laikmečio viena įtakingiausių moterų Europoje, bet ir ,,laukiamoji'', kurios misija šioje žemėje skelbti tikrąjį Dievo žodį, ir bet kokia kaina išsaugoti visą informaciją, kurią kažkada užrašė jos pramotė Marija Magdelietė ateities kartoms.
Smulkmeniškai aprašoma ne tik spalvinga moters biografija su visais išgyvenimais, meile, bet apžvelgiamas tas laikmetis ir istoriniu aspektu. Intrigos valdžios ir žemių siekiai valdant Karaliui Henrikui, kur labai svarbus vaidmuo tenka ir religijai. Labai ryškiai pavaizduotas to laikmečio požiūris į moteris, o jei moteris raudonplaukė - tai  visuomenės akyse ji - eretikė.
Nors kiek ištęstai vaizduojamas visi Matildos gyvenimo vingiai, dabartyje veiksmas sukasi gana intensyviai, kai kur įgauna net detektyvo prieskonį.
Kiek tiesos šioje knygoje niekas nepasakys, tačiau autorė ją rašydama kiek buvo įmanoma vadovavosi istorine ir dokumentine medžiaga. Gal tik tie Morinos regėjimai labai jau fantastika padvelkia.
Knyga turėtų patikti tiems, kas mėgsta istorines knygas. Man pirma dalis labiau patiko, tad mano vertinimas 2/3
Anotacija
Uolėtoje Pirėnų papėdėje randama Marijos Magdalietės ranka parašyta evangelija. Žinia, kad Jėzus ir Magdalietė buvo susituokę, pribloškia tiek istorikus, tiek dvasininkus, sukrečia tiek tikinčiuosius, tiek abejinguosius.
Šią paslaptį atskleidusi žurnalistė Morina Paskal neketina komentuoti pasaulį sudrebinusių įvykių, tačiau, netikėtai gavusi lotyniškai parašytą laišką su paslaptingu simboliu ir tokiu pat parašu, ji suvokia, kad istorija pražiūrėjo, o gal sąmoningai užmiršo išskirtinę moterį – Toskanos grafienę Matildą.
Laiške minima „itin brangi raudonoji knyga“ Moriną įtraukia į pašėlusias ir pavojingas paieškas, o šios ją nuveda prie ypatingo radinio – Meilės knygos, evangelijos, parašytos paties Jėzaus ranka.
Ar žmonijai bus lemta sužinoti paties Jėzaus Kristaus priesakus?

Komentarų nėra :