2017-10-27

Nijolė Narmontaitė ,,Aktoriai, režisieriai ir gerbėjai. Ko nematė žiūrovai''

Visada malonu sužinoti kažką naujo apie taip gerai, rodos, pažįstamus veidus, kurie nuolat matomi televizijos ekranuose, teatro scenose ir kituose kultūriniuose renginiuose. Jų patirtis, išgyvenimus ir patirtus nuotykius aktorė Nijolė Narmontaitė jau suguldžiusi į tris memuarų knygas.
Knyga skaitosi lengvai, žmonės pasakojantys savo atsiminimus labai gerai visiems žinomi iš ekranų.
Knyga patiks tiems, kas nori lengvo skaitymo vakare. Man ši knyga patiko todėl, kad visada domina, kodėl ir kaip žmogus atsirado ten, kur dabar yra. Kokį kelią jam teko nueiti, kiek pastangų reikėjo įdėti vardan savo svajonės.
O kur dar kurioziškos situacijos apie gyvenimo įvykius ir gastroles, kurios nutiko nesurežisuotos. kartais net labai juokingos ar graudžios. Skaitydamas knygą jautiesi, tarsi būtum tas trečias - tyliai sėdintis ant sofos, gurkšnojantis arbatą ir besiklausantis kaip Nijolė kalbina vieną ar kitą pašnekovą. Gal tik kiek per daug ir atsikartojančių pačios autorės atsiminimų intarpų.

Anotacija
Ši knyga – tai susitikimas su nepaprastai įdomiais aktoriais ir režisieriais (su kitais, nei jau pažįstate iš dviejų mano knygų „Aktoriai, režisieriai ir kasininkės“ ir „Aktoriai, režisieriai ir studentai. Ko nematė žiūrovai“).
Šįsyk kviečiu į pasimatymą su Vladu Bagdonu, Valda Bičkute, Nerijum Gadliausku, Dainium Gavenoniu, Gabija Jaraminaite, Nomeda Kazlaus, Kristina Kazlauskaite, Doloresa Kazragyte, Viktorija Kuodyte, Vyteniu Pauliukaičiu, Vladimiru Prudnikovu, Kostu Smoriginu, Dainium Svobonu, Alvydu Šlepiku, Ruta Lee.
Ši knyga ir apie jus, gerbėjus, ir jūsų dovanas. Apie tai pasakoja Gražina Balandytė, Ilona Balsytė, Lina Bocytė-Garbačiauskienė, Bronius Bušma, Eglė Gabrėnaitė, Rimgaudas Antanas Karvelis, Virginija Kochanskytė, Eleonora Koriznaitė, Andrius Kulikauskas, Ramunė Kurienė, Inga Norkutė, Gytis Padegimas, Algirdas Romualdas Paulavičius, Kęstutis Povilaitis, Rasa Samuolytė, Genovaitė Urmonaitė, Regina Varnaitė, Adolfas Večerskis.
Pažvelkite į mus ir į save pro humoro prizmę – juk tai stiprių žmonių bruožas.

Komentarų nėra :