2016-07-13

Laima Lavaste ,,Kalės istorija''

Nieko naujo nepapasakojanti istorija, kuria ne taip senai gyvenome kiekvienas iš mūsų. Visa Lietuva, o kartu ir kiekvienas iš mūsų šioje istorijoje turėjo savo nuomonę, kas kalti, o kas tik bejėgės aukos.
Knygos autorė šališka šiai jaunai moteriai, kuri jei žvelgsime pro čia aprašytos  istorijos prizmę, prarado viską ir sumokėjo didžiausią gyvenime kainą, dėl motiniško instinkto bet kokia kaina atgauti savo vaiką.
 O visos tikrosios istorijos turbūt taip ir nesužinosime niekada...
Knyga lengvai skaitoma, nesužinojau kaip ir nieko naujo, gal perskaičius tik kilo dar daugiau klausimų, bet tiek to...
Detaliai aprašoma visa priešistorė- Laimutės vaikystė, jaunystė, pažintis su Drąsium ir visi pirmieji kartai... tai turbūt geriausia knygos dalis.
Perskaičiusi knygą susimąsčiau, kiek daug mes visi į gyvenimą atsinešame iš vaikystės ir kaip svarbu kokiose šeimose mes augome, kokias vertybes mums įskiepijo tėvai, kokius pamatus jie paklojo mūsų tolimesniam gyvenimui...
Graudi istorija, kai vaikas vos 16-os metų bando gyventi suaugusios moters gyvenimą. Bet kiekvienam savas likimas....
Vertinimas 2/3

Anotacija           
Talentingos žurnalistės Laimos Lavastes plunksna atskleidžia iki šiol nežinomas pagrindinės knygos herojės gyvenimo detales, žingsnis po žingsnio, minutė po minutės artėdama prie Lietuvą sukrėtusios tragedijos ištakų.

Čia pateikiami neskelbti specialiosiomis priemonėmis užfiksuoti istorijos veikėjų pokalbiai, cituojami tyrimų ir apklausų protokolai, o svarbiausia – išskirtinis Laimutės Stankūnaitės pasakojimas apie vaikystę, tėvų auklėjimą, romantiškus jausmus, pažintį su Drąsiumi Kedžiu ir jų intymų gyvenimą. Visa tai netikėta šviesa nutvieskia šią neeilinę istoriją, ieškant atsakymo į klausimą KODĖL TAIP ATSITIKO?

Kodėl kilo menamos pedofilijos istorija? Kas buvo jos organizatoriai, vedliai ir vykdytojai?
•    Niekada neskelbti specialiosiomis priemonėmis užfiksuoti istorijos veikėjų pokalbiai.
•    Cituojami tyrimų ir apklausų protokolai.
•    Išskirtinis Laimutės Stankūnaitės pasakojimas apie vaikystę, tėvų auklėjimą, romantiškus jausmus, pažintį su Drąsiumi Kedžiu ir jų intymų gyvenimą.
„Šešiolikmetė mergaitė ir subrendęs, tuoj trisdešimties sulauksiantis vyriškis, gyvenime turėjęs ne vieną moterį.
Koks galėjo būti mūsų intymus gyvenimas? Suprantu, kad davusi sutikimą rašyti šią knygą aš turiu atsakyti gal į man nemalonius, net intymius klausimus. Negaliu ko nors slėpti, nutylėti ar sakyti netiesos, nors tiesa gal bus nemaloni artimiems žmonėms.“
Laimutė Stankūnaitė

Komentarų nėra :