2018-08-20

Dovis Pa — Dangus strazdui

Visiškai niekinė šlamštknygė apie nelaimingai įsimylėjusį pyderiuką. Vienintelis geras dalykas šioje knygoje - jos apimtis. Ji nepareikalavo daug mano laiko. 
Prieš gėjus ir kitokias mažumas neesu prieš, labiau gal už. Visai nesvarbu, kad šioje knygoje pasakotojas bestuburis gėjus, lygiai taip pat banalu būtų, jei apie nalaimingą meilę verkšlentų ir kokia višta moteriškė. 
Knygos pasakotojas jaunas vaikinukas atvykęs mokintis į didmiestį ir iškarto nukabintas kito turtingo gėjaus. Jis apsigyvena naujos meilės namuose ir pradeda rūpintis šeimos buitimi, tvarko verda ir nerimauja. 
Labai jau jautriai ir lyriškai pasakotojas išgyvena vienatvę, abejones dėl neištikimybės, savo homoseksualumą. 
Knyga gal nepatiko dėl to, kad pagrindinis personažas toks ašarojantis ir besisnargliojantis vaikas. Suprantu, kad gėjus, na bent kiek vyriškumo visviena galėjo būti.... 
O daugiau kaip ir nieko gero, apie kitus asmenis informacijos mažai, tik vieno nelaimingo įsimylėjėlio kančios ir abejonės dėl meilės...
Mano vertinimas 2/5
Anotacija
Lietuviškas gėjų meilės romanas. Nelaiminga meilė, neištikimybė, dvasinės kančios ir netikėtai optimistinė pabaiga. Regis, niekuo neypatinga, tačiau nuoširdžiai ir sklandžiai papasakota jausmų ir santykių istorija – neprastas jauno literato debiutas.

Komentarų nėra :