2015-03-04

Sussana Kubelka ,,Šendien madam pareis vėliau''

Anotacija
S.Kubelkos vardas pasaulyje žinomas. Ne vienas jos romanas sulaukė pasaulinės sėkmės. Dažna kūrinių tema - moteris šiuolaikiniame pasaulyje. Talentinga architektė Ticija iš apniukusio Londono atvažiuoja į savo svajonių miestą Paryžių. Ištekėjusi už gražuolio Fausto patenka į aukštuomenę, praturtėja, bet ... jos vyras turi meilužę ir du vaikus. Net tokia nemaloni žinia nepribloškia Ticijos. Juk ji gyvena kupinam staigmenų Paryžiuje.

Paryžius - meilės, svajonių ir mados miestas. Jauna talentinga interjero dizainerė Ticija šį svajonių miestą jau gali vadinti savo namais. Atsikrausčiusi iš Vienos apsupta prabangos ji čia mėgaujasi visais šio miesto teikiamais malonumais.  Ticija jau metai sekmingai ištekėjusi už gražuolio Fausto, darbo užsakymų  taip pat nestinga...ji graži, protinga stilinga moteris, kuriai galima tik pavydėti...
Tačiau kartą Ticijai apsilankius pas būrėją viskas pasikeičia, ji pradeda abejoti savo vyru, o jam per vestuvių metines tyliai išsėlinus pro duris tampa aišku- kaip anksčiau jau daugiau niekada nebebus... bet Ticija, tai ne vyro išduota užguita moteris, kuri sėdės ir verks kamputyje, kaip tik tada ir prasideda jos nuotykiai, pažintys su vyrais ir tikrosios meilės paieškos...
Juk ji  išsilavinusi turinti savo nuomonę, kenčianti neretai klystanti, bet iš savo klaidų pasimokanti moteris. Ji stipri, išdidi ir žinanti savo vertę, niekada besižeminanti dėl vyro, bet vis ieškanti tokio, kuris užpildys sielą.
Tai labai lengva knyga, privertusi ne kartą nusišypsoti. bet tikrai nepaviršutiniška... pilna gyvenimiškos išminties, apie gyvenimą vyrus ir meilę... teikianti pasitikėjimo ir leidžianti suprasti, kad gyvenimas vyrui išėjus nesibaigia, o tik prasideda. Būtinai atsiras tas žmogus, kuris padarys mus - moteris dar laimingas, ir nereikia niekada žemintis ir kankintis, dėl žmogaus kuris nemyli...

Patikusios citatos:  Su moterimi gulamasi. O visa kita draugai sugeba kur kas geriau.

Kai viską pasakai, tada viską ir prarandi. Draugus, pažįstamus, žmoną.


Aistringos moterys kaip pinigai: jos pasiduoda į tą pusę, kur yra vertinamos.


Taip jau atsitina, kai apsimeti, kad visas tavo gyvenimas nuostabus, kai tylomis susitaikai su vargu, užuot viską pakeitusi iš pagrindų.


Vyrai silpni atsispirti pagundoms. Šeimoje moteris turi būti šeimos galva, antraip viskas iširs. Negalima ant karštųjų pabėgti dėl to, kad tave įžeidė. Lieki namuose ir gerai paskaičiuoji.


Daugiau nebelauksiu. Nė vieno vyro. Jeigu jis apie mane negalvoja, tai aš nešvaistysiu dėl jo savo laiko.


Gyvenime būna ir taip, kad nušluojami visi rekordai. kaip tik tada, kai nieko daugiau nebelauki - iš vyrų, iš meilės, - kaip tik tada dangus tarytum atveria šliuzus  ir staiga ima lyti dovanomis, kaip pasakoje, taleriais. Tereikia tik ištiesti delnus - jie savaime prisipildo. Imi sutikti žmones, kokių tau reikia. Ir staiga atsiranda Jis, tas vyriškis, kurio visuomet laukei.

Vertinimas 5 (5-super; 4-gera; 3-visai nieko; 2-nieko gero ; 1-nepatiko)

Komentarų nėra :