2016-02-08

Cyril Massarotto ,,Mano bičiulis Dievas''

,,Mano bičiulis Dievas'' - tai kiek daugiau nei 200 psl. apimties vieno žmogaus gyvenimo istorija.
Istorija prasideda, kai Jam, esant trisdešimties ir niekuo neišsiskiriančiam iš milijonų kitų vyriškių apsireiškia Dievas. Pradžioje kiek nustebinęs susitikimas su Dievu netrunka tapti įprastu reiškiniu Jo gyvenime. Dievas pradeda apsireikšti periodiškai ir jie netrunka tapti geriausiais draugeliais. Knygoje Dievas - tarsi bendraamžis draugas, kuris žino visas paslaptis, turi puikų humoro jausmą ir nevengia pasišaipyti ir karts nuo karto ,,išdurti'' vyriškį.
Jie bendrauja, Dievas netgi padeda jam kurti santykius su patinkančia mergina. Bet gyvenimas ar Dievas kažkada paima tai ką jis turėjo brangiausio... Kodėl taip nutinka..?  Dievas visada turi atsakymus į visus klausimus išskyrus į vieną klausimą, į kurį žino atsakymą tik pats žmogus...
Knygoje pateikiama istorija ne apie Dievą, o apie su Dievo pagalba atsiskleidžiantį patį žmogų, jo gyvenimą, dvasinius išgyvenimus ir suvokimą kodėl gyvenimas yra būtent toks, koks jis yra. Net ir sunkiausiais gyvenimo momentais reikia kliautis tiek Dievu tiek pačiu savimi. Gyvenimas ir Dievas  mums visada leidžia išgyventi patį nuostabiausią jausmą - meilę. Meilę sau, savo artimui ar pačiam gyvenimui... Vertinimas 2/3

Anotacija
Kodėl aš? Kodėl iš visų žmonių į savo geriausius draugus jis išsirinko būtent mane?
Vieną dieną netikėtai užkalbinęs šios knygos pasakotoją, Dievas jį lydi per visą gyvenimą. Lengva tikėti Dievo draugiškumu, kai Jam padedant gyvenimas klostosi laimingai, bet ką manyti, kai užklumpa didelės nelaimės ir netektys? Nejau Dievas savo geriausiam draugui gali linkėti bloga?
Populiarus prancūzų rašytojas Cyrilis Massarotto pasakodamas vieno žmogaus gyvenimo istoriją jautriai ir su subtiliu humoru kalba apie kiekvienam svarbius dalykus: gyvenimo prasmę, laimės paieškas, susitaikymą su kančia bei netektimis ir pagrindinę gyvenimo varomąją jėgą – meilę.

Komentarų nėra :